Inlogformulier

Wat is Smarthomes/buildings?

Smarthomes, Smartbuildings, Domotica, Gebouwautomatisering, zijn een aantal namen voor het automatiseren van woningen en gebouwen.
Wat houdt dit nu precies in?
Door één of meerdere functies te combineren en te centraliseren, kan een woning of gebouw een Smarthome of Smartbuilding worden. De kernwaardes liggen op, comfort, gemak, energiebesparing, veiligheid en ontzorgen.
De installatie bestaat uit een aantal basiscomponenten, Sensoren, Actoren en Interfaces.
Basiscomponenten zijn de basiselementen die als centrale regelunits dienen.
Onder Sensoren kun je bv schakelaars, opnemers, bewegingssensoren, aanwezigheidssensoren, etc. plaatsen.
Actoren bestaan uit schakelmodules voor verlichting, rolluiken en garagedeuren, dimmodules voor verlichting etc.
En als interfaces kun je de communicatie naar andere systemen zoals Dali lichtsturingen, bedieningspanelen en touchscreens, IoT protocollen, koppelingen naar zonnepanelen, etc.

Wat zijn de mogelijkheden?

In theorie is alles wat te schakelen of te sturen is, te combineren met Smarthomes oplossingen.
Om een aantal voorbeelden te noemen, het schakelen en dimmen van verlichting, het centraal uitschakelen van verlichting, het automatisch schakelen van verlichting d.m.v. aanwezigheid- of tijdfuncties, het verwarmen of koelen, het combineren van divers functies zoals de verwarming uitschakelen als de ramen open staan, gecombineerd met de stand van de zon en de aanwezigheid van personen, zonnepanelen gecombineerd met de inschakeling van grote verbruikers zodat het energie verbruik lager wordt, maar ook het bad op afstand vol laten lopen, de geluidsapparatuur koppelen in diverse ruimten, aanwezigheidssimulatie, koppelingen met toegangscontrole en beveiligingsinstallaties, enz. enz. en dit dan ook nog via de smartphone op afstand, waar ook ter wereld te realiseren.

Welke systemen zijn er mogelijk?

Er zijn diverse mogelijkheden, bedraad en draadloos, met verschillende bus protocollen zoals
KNX, welke merk onafhankelijk is, protocollen die merk gebonden zijn en ondertussen zijn er ook mogelijkheden om diverse bus protocollen te combineren.
Een aantal protocollen die in het leveringspakket van Solar zitten zijn:
KNX
Zigbee/Z-wave
RS 422
Rf draadloze protocollen


Welke leveranciers?
Solar heeft een breed pakket van leveranciers, waarmee we uw en uw klant specifieke wensen en mogelijkheden kunnen beantwoorden.
Voor een volledig en actueel overzicht van het complete assortiment, inclusief alle randapparatuur en, softwaretools en mogelijkheden wordt dit overzicht regelmatig ververst.

Het huidige overzicht van leveranciers en systemen:

ABB
Carlo Gavazzi
Eaton
Hager
Hemmink/Rademacher
Jung
Trust/Klikaan-klikuit
Legrand/Bticino
Niko
Osram
PeHa/Honeywell
Plugwise
Schneider/Merten
Siemens
Theben
Yokis
Zipato

Onze Producten & Services

 • Beveiliging
  Beveiliging

  Het beveiligen van gebouwen is een belangrijke taak binnen de installatietechniek. Er is dan ook een ruim aanbod aan producten en systemen voorhanden om objecten te bewaken tegen onrechtmatige toegang, vandalisme of andere vormen van criminaliteit.

  Lees Meer

 • Communicatie
  Communicatie

  Onder Technical Services Communicatie verstaat Solar alle mogelijke overdrachtsmiddelen. Of u zich nu bezig houdt met telematica, telecommunicatie of noodstroom;

  Lees Meer

 • Smart Building
  Smart Building

  Smarthomes, Smartbuildings, Domotica, Gebouwautomatisering, zijn een aantal namen voor het automatiseren van woningen en gebouwen. Wat houdt dit nu precies in?

  Lees Meer

 • Brandveiligheid
  Brandveiligheid

  Brandveiligheid is goed geborgd in ondermeer het Bouwbesluit en impliceert specifiek wetgeving ten aanzien van gebouwen en installaties

  Lees Meer

 • Klimaattechniek
  Klimaattechniek

  Klimaattechniek is tegenwoordig onlosmakelijk gekoppeld aan duurzaamheid en energieverbruik. Met behoud van comfort biedt Solar een aantal uitgekiende concepten en een scala aan producten,

  Lees Meer

Technical Services Nieuws

 • Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?
  Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?

  Voor huurders en verhuurders is het vaak niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de noodverlichting en wie de kosten betaalt           

  Lees Meer

 • Uitfasering AlphaVision ML & XL
  Uitfasering AlphaVision ML & XL

  Uitfasering AlphaVision ML & XL

  Lees meer

 • Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen
  Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen

  Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen

  lees meer

In De Spotlight

Industrie

Continiuiteit speelt een cruciale rol in uw bedrijfsproces. Automatiseringsprocessen zijn dan ook onontbeerlijk en de aanverwante producten zijn talrijk. De support specialisten binnen ons kenniscentrum zijn speciaal opgeleid om u technisch bij te staan in geval van storingen en wijzigingen in processen

Lees Meer...

Installatie

Volledig in overeenstemming met ons motto “Stronger Together” spelen wij in met het leveren van installatiematerialen op uw behoefte en bieden wij u het juiste product, op het juiste moment en op de juiste plaats

Lees Meer...

Verlichting

Kunstverlichting is bij afwezigheid van zonlicht een middel om te kunnen zien. Maar kunstverlichting dient ook om een ander uiterlijk te geven en sfeer te creëren.

Lees Meer...

Zonnestroom

Zonnestroom staat sterk in de belangstelling. Hierdoor is de verwachting dat de komende jaren de enorme groei door zal zetten in de hoeveelheid geïnstalleerde M(ega)W(att) in Nederland.

Lees Meer...

Projectitems

U zult op ons portal de toegang vinden tot de belangrijkste informatie met betrekking tot onze projecten, de product informatie, subsidies, regelgeving en onze diensten.

Lees meer...