Inlogformulier

logo murrCube20S


Cube staat bij Murrelektronik voor modulaire veldbus oplossingen en maximale efficiëntie in machines en installaties. Het nieuwste lid van deze familie is Cube20S - een compact en krachtig veldbusstation voor in de schakelkast. De typische Cube modulariteit is hierbij consequent voortgezet.

Inhoud:
Beschrijving
Cube 20S Configurator
Applicaties

Bij Cube20S worden smalle ingang en uitgang modules (bouwbreedte: 12,5 mm) met twee, vier of acht kanalen als ook functie modules naast de basismodule met geïntegreerde busnode gemonteerd. De veldbus- stations worden hierdoor precies zo in configuratie samengesteld, zoals de engineers het nodig hebben voor hun installatie oplossingen.

Op elke busnode kunnen maximaal 64 modules met een minimum aan installatiewerk gemonteerd worden. De montage is eenvoudig en voorkomt ook bedradingfouten: De modules worden met een schuif-mechanisme verpoolings zeker op een achterwand gemonteerd, waarin de aanvoerlijnen voor data en voeding reeds zijn ingebouwd. Als onderhoud nodig is, kunnen afzonderlijke modules in slechts een paar handelingen vervangen worden.

Bijzonder gebruiksvriendelijk is de codering en het diagnose concept van Cube20S: Naast de coderingstrips zijn LED’s gemonteerd – I/O-status kan daarmee betrouwbaar afgelezen en toegewezen worden.

murr cube20s
 • Veelzijdig: communicatie-interfaces, modules voor digitale en analoge signalen, teller kaarten, Voedingsmodules worden gekenmerkt met een andere kleur.
 • Eenvoudig: Veerklemmen vereenvoudigen het installeren.
 • Snel: Snelle responstijd van maximaal 20 microseconden.
 • Overzichtelijk: Precieze kanaaltoewijzing, duidelijke etikettering.
 • Veilig: Door de combinatie van Cube20S voedings- als ook output modules en Miro SAFE+ zijn passieve veilige applicaties mogelijk tot PLd.
 • Omvangrijk pakket toebehoren: componenten zoals Profibus stekkers, geconfectioneerde veldbus kabels en passieve Exact12 safety modules maken het pakket compleet.
 • Praktisch: Cube20S is ook verkrijgbaar als een set van Murrelektronik - bijvoorbeeld met gecodeerde modules, samengevoegd of gemonteerd op een DIN-rail

Technische ondersteuning en hulpmiddelen van Solar TPS.

Voor de Cube20S is door Solar TPS een configurator gemaakt die u in staat stelt de juiste keuze te maken in kopstation en diverse I/O, enz.

De configurator let ook op het maximaal aantal modulen en eventuele afdekkappen.
U kunt een BOM afdrukken of exporteren met meteen alle bestelnummers.
De Cube20S configurator kunt u gratis downloaden.
Download de Cube20S configurator : arrow small_r

murr cube20s_configurator

31-applications-icon

Om u de mogelijkheden van de Cube20S te laten zien en u meteen een stukje op weg te helpen met configuraties worden er regelmatig applicaties geschreven en getest.
U vindt hier applicaties voor b.v. communicatie met Siemens S7-1200.


 

Onze Producten & Services

 • Beveiliging
  Beveiliging

  Het beveiligen van gebouwen is een belangrijke taak binnen de installatietechniek. Er is dan ook een ruim aanbod aan producten en systemen voorhanden om objecten te bewaken tegen onrechtmatige toegang, vandalisme of andere vormen van criminaliteit.

  Lees Meer

 • Communicatie
  Communicatie

  Onder Technical Services Communicatie verstaat Solar alle mogelijke overdrachtsmiddelen. Of u zich nu bezig houdt met telematica, telecommunicatie of noodstroom;

  Lees Meer

 • Smart Building
  Smart Building

  Smarthomes, Smartbuildings, Domotica, Gebouwautomatisering, zijn een aantal namen voor het automatiseren van woningen en gebouwen. Wat houdt dit nu precies in?

  Lees Meer

 • Brandveiligheid
  Brandveiligheid

  Brandveiligheid is goed geborgd in ondermeer het Bouwbesluit en impliceert specifiek wetgeving ten aanzien van gebouwen en installaties

  Lees Meer

 • Klimaattechniek
  Klimaattechniek

  Klimaattechniek is tegenwoordig onlosmakelijk gekoppeld aan duurzaamheid en energieverbruik. Met behoud van comfort biedt Solar een aantal uitgekiende concepten en een scala aan producten,

  Lees Meer

Technical Services Nieuws

 • Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?
  Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?

  Voor huurders en verhuurders is het vaak niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de noodverlichting en wie de kosten betaalt           

  Lees Meer

 • Uitfasering AlphaVision ML & XL
  Uitfasering AlphaVision ML & XL

  Uitfasering AlphaVision ML & XL

  Lees meer

 • Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen
  Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen

  Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen

  lees meer

In De Spotlight

Industrie

Continiuiteit speelt een cruciale rol in uw bedrijfsproces. Automatiseringsprocessen zijn dan ook onontbeerlijk en de aanverwante producten zijn talrijk. De support specialisten binnen ons kenniscentrum zijn speciaal opgeleid om u technisch bij te staan in geval van storingen en wijzigingen in processen

Lees Meer...

Installatie

Volledig in overeenstemming met ons motto “Stronger Together” spelen wij in met het leveren van installatiematerialen op uw behoefte en bieden wij u het juiste product, op het juiste moment en op de juiste plaats

Lees Meer...

Verlichting

Kunstverlichting is bij afwezigheid van zonlicht een middel om te kunnen zien. Maar kunstverlichting dient ook om een ander uiterlijk te geven en sfeer te creëren.

Lees Meer...

Zonnestroom

Zonnestroom staat sterk in de belangstelling. Hierdoor is de verwachting dat de komende jaren de enorme groei door zal zetten in de hoeveelheid geïnstalleerde M(ega)W(att) in Nederland.

Lees Meer...

Projectitems

U zult op ons portal de toegang vinden tot de belangrijkste informatie met betrekking tot onze projecten, de product informatie, subsidies, regelgeving en onze diensten.

Lees meer...