Inlogformulier

abb logo

AC500 Automatiseringsplatform van ABB


ABB biedt een uitgebreide reeks van schaalbare PLC’s, robuuste HMI bedieningspanelen en daarmee high-availability oplossingen.
Sinds de lancering in 2006, heeft het AC500 PLC platform belangrijke erkenning in de industrie gekregen voor het leveren van hoge prestaties, kwaliteit en betrouwbaarheid.
ABB levert een schaalbare, flexibele en efficiënte range aan automatisering componenten voor alle denkbare automatiseringstoepassingen.

Het AC500 platform is een uniek voorbeeld van een flexibel en toekomst georiënteerd automatiseringsplatform. 
De simpele systeem architectuur, gestandaardiseerde interfaces en een programmeerplatform volgens de IEC61131-3 standaard staan garant voor eenvoudige configuratie en programmeerbaarheid.

Zij leent zich bij uitstek voor toepassingen in de textiel- en voedingsmiddelenindustrie, drukmachinebouw, gebouw- en logistieke automatisering, maar ook voor energie- en milieutoepassingen. 

AC500eCo

AC500Klein

AC500 Safety

AC500 XC

AC500-ECO
Voldoet aan de kosten effectieve eisen van de kleine PLC markt maar is volledig compatible met de AC500 serie. Tot 10 I/O-modules achter de CPU, snelle teller onboard tot 50 kHz.
Webserver, FTP-server en Modbus-TCP voor alle Ethernet versies. Een Puls Trein Output module is beschikbaar voor meerassige positionering.
AC500
Het krachtige PLC vlaggenschip van ABB biedt een breed scala aan prestaties en schaalbaarheid binnen één eenvoudig concept waar de meeste concurrenten meerdere assortimenten nodig hebben om vergelijkbare functionaliteit te kunnen leveren.
Standaard met geïntegreerde webserver en IEC 60870-5-104 remote besturingsprotocol voor alle Ethernet versies.
AC500-S
Een PLC-gebaseerde modulaire automatisering
oplossing maakt het gemakkelijker dan voorheen om standaard I/O-modules te mengen met veiligheid
I/O-modules. Met de AC500-S integreert u veiligheid in uw standaard PLC configuratie. Ook beschikbaar in “Extreme omstandigheden” uitvoering.

AC500-XC
“Extreme omstandigheden” modules hebben een uitgebreide bedrijfstemperatuur, immuniteit voor trillingen en gevaarlijke gassen, geschikt voor gebruik op grote hoogte en in vochtige omstandigheden, etc.
Door deze robuustheid is het niet altijd noodzakelijk de configuratie in een dure kast te plaatsen.

Downloads: 

- Hoofdcatalogus AC500
- User Manual voor PLC Programmering met CoDeSys 2.3
- AC500-eCo Getting started handbook 
- Introduction Control Builder Plus
- AC500 Diagnosis


Klik hier voor een overzicht van alle CPU's en modulen op de Solar Webshop : solarweblink72-full

Documentatie "Classic ABB PLC's" : Icon Manual

 Ondersteuning en hulpmiddelen van Solar Technical Services.


31-applications-icon Om u de mogelijkheden van de AC500 te laten zien en u meteen een stukje op weg te helpen met configuraties worden er regelmatig applicaties geschreven en getest.
U vindt hier applicaties voor b.v. communicatie met Profinet, Modbus, diverse typen Remote I/O, suntracking, backlightregeling CP600 HMI, enz.
autocad Ook zijn CAD tekeningen beschikbaar van de modulen en van de aansluitschema's van de modulen die u meteen kunt gebruiken in uw configuratie.
cable-icon Hier vindt u schema's van diverse aansluitkabels.
FAQ : Veel gestelde vragen pagina.
Firmware updates AC500 eCo en AC500 CPU's

Als u tekeningen mist of u wilt hulp met een applicatie stuur u ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 Video Tutorials

  AC500 via Ethernet
Basis cursus 

 

AC500 met ProfibusDP AC500 Communicatie mogelijkheden
  basiscourse   ac500 profibusdp communicatie
AC500 met solidstate flashdisk
voor datalogging
  PanelBuilder610 CP600 Real Time Clock instellen AC500 Visualisatie maken 
pm592   pb610 pb610 rtc  

 

 

 
Onze Producten & Services

 • Beveiliging
  Beveiliging

  Het beveiligen van gebouwen is een belangrijke taak binnen de installatietechniek. Er is dan ook een ruim aanbod aan producten en systemen voorhanden om objecten te bewaken tegen onrechtmatige toegang, vandalisme of andere vormen van criminaliteit.

  Lees Meer

 • Communicatie
  Communicatie

  Onder Technical Services Communicatie verstaat Solar alle mogelijke overdrachtsmiddelen. Of u zich nu bezig houdt met telematica, telecommunicatie of noodstroom;

  Lees Meer

 • Smart Building
  Smart Building

  Smarthomes, Smartbuildings, Domotica, Gebouwautomatisering, zijn een aantal namen voor het automatiseren van woningen en gebouwen. Wat houdt dit nu precies in?

  Lees Meer

 • Brandveiligheid
  Brandveiligheid

  Brandveiligheid is goed geborgd in ondermeer het Bouwbesluit en impliceert specifiek wetgeving ten aanzien van gebouwen en installaties

  Lees Meer

 • Klimaattechniek
  Klimaattechniek

  Klimaattechniek is tegenwoordig onlosmakelijk gekoppeld aan duurzaamheid en energieverbruik. Met behoud van comfort biedt Solar een aantal uitgekiende concepten en een scala aan producten,

  Lees Meer

Technical Services Nieuws

 • Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?
  Wie is verantwoordelijk voor onderhoud noodverlichting?

  Voor huurders en verhuurders is het vaak niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de noodverlichting en wie de kosten betaalt           

  Lees Meer

 • Uitfasering AlphaVision ML & XL
  Uitfasering AlphaVision ML & XL

  Uitfasering AlphaVision ML & XL

  Lees meer

 • Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen
  Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen

  Cerberus Fit FC360 nu met 2 melderlussen

  lees meer

In De Spotlight

Industrie

Continiuiteit speelt een cruciale rol in uw bedrijfsproces. Automatiseringsprocessen zijn dan ook onontbeerlijk en de aanverwante producten zijn talrijk. De support specialisten binnen ons kenniscentrum zijn speciaal opgeleid om u technisch bij te staan in geval van storingen en wijzigingen in processen

Lees Meer...

Installatie

Volledig in overeenstemming met ons motto “Stronger Together” spelen wij in met het leveren van installatiematerialen op uw behoefte en bieden wij u het juiste product, op het juiste moment en op de juiste plaats

Lees Meer...

Verlichting

Kunstverlichting is bij afwezigheid van zonlicht een middel om te kunnen zien. Maar kunstverlichting dient ook om een ander uiterlijk te geven en sfeer te creëren.

Lees Meer...

Zonnestroom

Zonnestroom staat sterk in de belangstelling. Hierdoor is de verwachting dat de komende jaren de enorme groei door zal zetten in de hoeveelheid geïnstalleerde M(ega)W(att) in Nederland.

Lees Meer...

Projectitems

U zult op ons portal de toegang vinden tot de belangrijkste informatie met betrekking tot onze projecten, de product informatie, subsidies, regelgeving en onze diensten.

Lees meer...