29 - 11 - 2015

omron
Omron PLC's


De reputatie van Omron op het gebied van productkwaliteit, betrouwbaarheid en geavanceerde technologie is inherent in alle Omron besturingssystemen.

Omron biedt slimme decentrale I/O's, compacte PLC CPM, modulaire CJ1 met hoge prestaties en de op een backplane gebaseerde CS1-serie voor grote toepassingen.
Deze besturingssystemen zijn ontworpen voor een hoge verwerkingssnelheid en volledige transparantie.
Ze zorgen voor naadloze uitwisseling van gegevens in uw machine en binnen de gehele fabriek.
Alle Omron-PLC's worden geprogrammeerd en gebruiksklaar gemaakt met CX-Programmer.
Dit programma maakt deel uit van het slimme automatiseringsplatform CX-One van Omron.

Compacte PLC-serie - tot 320 I/O's

Wanneer het aankomt op besturingen voor compacte machines, dan biedt onze CP1-serie de compactheid van een micro-PLC met de functionaliteit van een modulaire PLC. De CP1-serie biedt alle benodigde functionaliteit voor het besturen van uw machine, inclusief een uitstekende positioneringsfunctie. De CP1L-E-modellen zijn voorzien van een geïntegreerde ethernet-poort en 2 analoge ingangen. De CP1H-controllers zijn met vier snelle tellers en vier pulsuitgangen ideaal voor positioneerapplicaties met meerdere assen.

CJ2M

Modulaire PLC-serie - tot 2.560 I/O's

De virtuele backplane die in de jaren '90 is ontwikkeld door Omron is geperfectioneerd op de CJ-serie PLC's. Met een breed scala van onderling uitwisselbare CPU's, netwerkunits en motion-modules is dit het ultieme modulaire systeem. Naast uitstekende besturingsprestaties maakt de transparante communicatiearchitectuur deze PLC tot het ideale toegangspunt tot elk intelligent apparaat in een netwerk dankzij de ondersteuning van Ethernet/IP, DeviceNet, PROFIBUS-DP, PROFINET-IO en CAN.

CS1

Rack-PLC-serie - tot 5.000 I/O's

Deze serie is backwards compatibel met de C200H-serie en biedt de grootste keuze aan I/O- en speciale functie-units. Dankzij een hoge resolutie, snelle analoge gegevensverwerking, motion control en door de gebruiker programmeerbare communicatie-units is de CS1 een echt universele PLC voor een breed scala van veeleisende toepassingen. De CS1 biedt ook dubbele CPU's en regelingen voor de procesindustrie.

Logo mitsubishiL Series


 modularplc l series Met de L-serie presenteert Mitsubishi een krachtige, maar compacte modulaire besturing die een groot aantal functies al standaard in de CPU heeft geïntegreerd. Dankzij de uitstekende kosten-baten-verhouding en het buitengewone gebruiksgemak is deze de ideale PLC voor gemiddelde besturingstoepassingen. 

Grote systeemflexibiliteit

Het concept van de L-serie, waarvoor geen rek nodig is, biedt een hoge systeemflexibiliteit met een minimum aan benodigde ruimte. De single-CPU architectuur omvat een geïntegreerde Ethernet- en mini-USB-interface, een SD-/SDHC-geheugenkaart-slot voor programmageheugens en datalogging en 24 digitale I/O's voor eenvoudige, snelle tel- en positioneertaken.

Naast de reeds geïntegreerde functies kan de CPU worden aangevuld met maximaal 10 uitbreidings- en speciale modules voor extra digitale en analoge I/O's, supersnelle tellers, communicatie-interfaces, Simple Motion, positionering, enz.

Het compacte formaat, de eenvoudige uitbreidbaarheid, de netwerkcapaciteiten en het grote aantal geïntegreerde high-performance functies maken de L-serie niet alleen voor stand-alone machines interessant, maar ook voor netwerkstations in grotere toepassingen.

Datalogging

De geïntegreerde datalogging-functie biedt de mogelijkheid om informatie te verzamelen voor het debuggen, prestatie-evaluatie en voor andere doeleinden. Met een eenvoudig te gebruiken configuratietool kunnen alle datalogging-functies stap voor stap worden ingesteld. Het programma GX LogViewer maakt het mogelijk om de verzamelde gegevens goed begrijpelijk te analyseren.

USB- en Ethernet als standaard

De ingebouwde USB 2.0 poort of Ethernet-interface kan voor directe verbinding op de plaats van de installtie woden gebruikt. De Ethernet-interface ondersteunt directe verbinding en vereist voor de aansturing geen configuratie van de PLC of PC.

Toekomstgerichte programmeersoftware

GX Works2 vertegenwoordigt de PLC-onderhouds- en programmeersoftware van de volgende generatie en is uiterst geschikt voor de L-serie.

Productassortiment – L-serie

GegevensL02CPUL26CPU-BT
Besturingsmethode Herhaalde uitvoering van het opgeslagen programma
I/O-besturingstype Processpiegelbeeldverwerking (directe toewijzing is mogelijk via de direct bijwerkbare in-/uitgangen (DX / DY))
Programmeertaal (procestaal) Functieblokken, contactplan, MELSAP3 (SFC), L-MELSAP, gestructureerde tekst (ST), symbolische programmeertaal
Verwerkingssnelheid 40 ns 9,5 ns
Programmagrootte 20-k-stappen (80 KB) 260-k-stappen (1040 KB)
GeheugencapaciteitProgrammageheugen 80 KB 1040 KB
Standaard RAM 128 KB 768 KB
Standaard ROM 512 KB 2048 KB
Uitbreidbaar met extra modules Tot 10 uitbreidings- en speciale modules
(voor extra digitale/analoge I/O's, snelle tellers, interfaces, netwerk, Simple Motion, positionering, enz.)*
Geïntegreerde I/O-functie Positionering, snelle tellers, impulsdetectie, interrupt-ingang, algemene in-/uitgangen
Datalogging-functie Supersnelle gegevensaftasting, automatische logging-functie, eenvoudig te evalueren grafische analyse, trigger-logging-functie
Geïntegreerde Ethernet-functie 100 of 10 Mbit/s. Directe verbinding via gekruiste of ongekruiste LAN-kabels. Geen configuratie nodig.
Geïntegreerde CC-Link-functie Opererend als master- of lokaal CC-Link-station
Klokfunctie Jaar, maand, datum, uur, minuten, seconden en dag van de week (automatische schrikkeljaarherkenning)
Intern stroomverbruik (5 V DC) 0,94 A 1,37 A
Aantal I/O-operanden 8192 adressen (X/Y0 tot X/Y1FFF)
Aantal I/O-adressen 1024 adressen (X/Y0 tot X/Y3FF) 4096 adressen (X/Y0 tot X/YFFF)
Toegestane omgevingstemperatuur tijdens bedrijf 0–55 °C

Als handige configuratietool voor de L Series PLC's kunt u de L Series selection tool gebruiken: internet link

PLC Demo materiaal


 

Als u tijdelijk een type PLC wilt uitproberen of een test mee wilt uitvoeren of u heeft een nieuwe medewerker die u niet op uw draaiende systeem wilt laten expirimenteren dan kunnen wij vaak tijdelijk een demo set ter beschikking stellen.

Ook kunt u onder begeleiding van één van onze TPS medewerkers een cursus volgen voor diverse typen PLC's.

Wat hebben wij onder andere voor demo materiaal beschikbaar:

ABB Starterkit PM554

ABB AC500 uitgebreidde testkoffer met PLC, HMI, I/O, drive en motor
Mitsubishi FX3G-14M  

Mitsubishi System Q,
Q00 CPU
Q02H CPU

 
Schneider Modicon M340  
Siemens S7-1200
CPU1212C
 

Siemens S7-300
CPU315F
CPU317-2DP

 
   

 

Banner Pilz